Ha úgy döntesz, hogy megjavíttatod a hibás fejhallgatódat, vagy kicserélteted rajta az elhasználódott fülpárnát ahelyett, hogy újat vennél, akkor Te eleve környezettudatosan gondolkodsz, mivel így kevesebb elektronikus hulladék keletkezik! De van még egy apróság, amire odafigyelhetsz az új fülpárna megvásárlásakor, hogy óvd a környezetedet.

Vásárolj fülpárnát környezettudatosan

Az utángyártott fülpárnákat simítózáras tasakokban tároljuk és áruljuk, mert ezek a leginkább praktikusak erre a célra. Viszont fontos, hogy ezekből a tasakokból minél kevesebb kerüljön a szemétbe, mert csak igen sok idő múlva bomlanak le.

Ha magaddal hozod a fejhallgatót, ahelyett, hogy csak a fülpárnát vinnéd el, akkor mi szakszerűen és díjtalanul kicseréljük a régi fülpárnákat a tőlünk vásárolt fülpárnákra. Ilyenkor a tasakok nálunk maradnak és újra meg újra felhasználhatjuk őket, ameddig el nem használódnak, végül pedig a szelektív hulladékgyűjtőbe és onnan egy újrahasznosító üzembe kerülnek.

Ez a metódus mindenkinek jobb, mert ha a fülpárna cserét mi végezzük el az üzletben, akkor biztosan nem lesz vele problémád. Nekünk megmaradnak a tasakok, ami költséghatékony, és környezetbarát megoldás is egyben.